Губернатор Сумщини запевняє – Хоруженка звільнено виключно з фахових причин. Звільненню начальника управління внутрішньої політики Олександра Хоруженка було присвячено сьогоднішній позаплановий брифінг голови обласної адміністрації Ніни Гаркавої. За її словами, це рішення приймалося не з політичних, а виключно з фахових причин. За словами Ніни Гаркавої, її незадоволення роботою управління внутрішньої політики почало назрівати ще за губернаторства Миколи Лаврика. Вона вважає, що управління не відповідає тим цілям, які повинно виконувати як підрозділ обласної адміністрації. Останньою краплею, що змусила Гаркаву прийняти рішення звільнити начальника управління Олександра Хоруженка, стала його відсутність на робочому місці без поважних причин. „Де Хоруженко - відповісти ніхто не зміг. Він у відрядженні. Після наполегливих домагань ми з’ясувалили, що він є за межами України. Я про це особисто не знала”, - зазначила губернатор. Ніна Гаркава також повідомила, що після повернення до України 17 липня, наступні два дні Хоруженко просто не з’являвся на роботі з невідомих причин. Тому 24 липня на апаратній нараді вона категорично запропонувала своєму заступнику Олегові Медуниці звільнити керівника підрозділу. До речі, сам Медуниця також написав заяву, яка вже схвалена у Києві, тож керівник області сказала, що вже найближчим часом підпише розпорядження про його звільнення і проведе з цього приводу окремий брифінг. Що ж до звіту для Секретаріату Президента, який підготували Хоруженко та Медуниця, то, за словами губернатора, вона вперше була вимушена зробити власні виправлення, бо зміст звіту не відображав реальний стан справ у області. „Це просто „на коліні” пан Хоруженко писав, тому що Гаркава вимагала довідку. Переглянув наші сумські газети і суто по місту Суми зібрав плітки”, - говорить Ніна Гаркава. В цілому ж вона вважає, що Олександр Хоруженко цинічно намагається прикрити власну нефаховість так званими морально-етичними принципами. (Д. Сімоненко)
Хоруженко твердить – адміністрація тисне на працівників. Олександр Хоруженко категорично спростовує усі закиди губернатора. За його словами, він не бажає працювати в адміністрації, в якій тиснуть на працівників. Ще одна причина звільнення з посади - постать новопризначеного Прем’єр-міністра України. Звинувачення Ніни Гаркавої у нефаховості та цинізмі вже колишній начальник управління просто не розуміє. „Я вважаю, що Ніна Миколаївна Гаркава вирішила мені помститися і звільнити мене за так звані прогули. Прогули в лапках, це була за мною відсутність в середині липня, я був на навчанні в Страсбурзі на запрошення Ради Європи та Європейської комісії, ну і видно вирішили знайти такий привід, аби звільнити мене за прогули , - коментує ситуацію Олександр Хоруженко. - Я не виключаю, що подам в суд, зважаючи на те яка формулювання буде в поданні на звільнення і як підуть події далі”. (Д. Сімоненко)
http://www.strc.sumy.ua/